Polen beslaglægger transport med 25 tons illegalt kølemiddel

 

Det er det engelske tidsskrift Cooling Post Ltd, der d. 4. april bringer artiklen.

Link til artiklen HER >>>>>

Poland1

Alle i kølebranchen har længe vidst, at ikke alt foregår helt efter bogen, når det kommer til kølemidler. Utallige henvendelser til os, som kølemiddelgrossist, om helt vanvittigt lave priser på kølemidler, bekræfter kun mistanken.

Den beslagte mængde har en markedsværdi på kr. 45 mio.

En gruppe af tyske kølefolk har estimeret, at op til 20% af en fastsat F-Gas kvote består af illegalt importeret kølemiddel.

Det siger sig selv, at manglende kontrol og ineffektivitet fra miljømyndighedernes side, undergraver det store og seriøse arbejde, der gøres i branchen for at leve op til EUs krav til minskningen af udledning af kølemidler med høj GWP påvirkning.

Det Gør Ondt
at være vidne til, at fuldt offentlige hjemmesider åbenlyst sælger kølemidler, især R404, R22, HFC, R134a, til uhørt lave priser. Disse kølemidler er ofte mærket som ikke re-filliable beholdere. Prøv blot at søge på DBA eller eBay, og du vil få et chok over hvad der foregår.

Du og Jeg og Statskassen
går hvert år glip af millioner i afgifter. Afgifter, der skulle have været brugt til korrekt affaldsbehandling, nedbringelse af drivhusgasser og CO2 udslip. Det er ikke tilfredsstillende, at vi i branchen gør et stort nummer ud af at overholde alle krav og forordninger efter bedste evne. Vi sender vore montører på dyre kurser, vi investerer i dyrt værktøj, og så oplever vi samtidigt et parallelsystem, som ser stort på alle regler og forordninger.

Nu Vågner EU
Nu ser det heldigvis ud til, at EU og EUs organer er ved at vågne til dåd. De seneste års konstante skriverier omkring problematikken ser endelig ud til at have nået toppen. Godt for det!

Vi Må Gribe I Egen Barm
Det siger sig selv, at EU og miljøorganisationerne står overfor en kæmpe opgave. Der er ingen løsninger, som ligger lige til højrebenet. Lad os stå sammen og boykotte disse ulovlige tiltag ved at tage afstand fra disse. Får du et tilbud på kølemiddel til en pris, der ligger under markedsprisen, så sig nej tak. Lad være med at grine med næste gang, du hører om en lokal auto-pusher, der henter kølemidler i Polen i en gammel ladvogn, og som sælger til alle han kender. Tag derimod til genmæle og fortæl ham, hvorfor DU overholder reglerne.